Hem Nyheter 3 tips att lyckas på webben

3 tips att lyckas på webben

Skrivet av administrator   
Med enkla medel och en målmedveten satsning kan du få din webbsida eller blogg att nå toppresultat i alla sökmotorer. Det finns en uppsjö av företag som säljer page ranking och sökmotoroptimerings tjänster. Vi anser att alla borde få grundtipsen helt gratis. Om webben skall bli rolig och innehållsrik med saklig och relevant information behöver alla lite tips och trix. Vill du som webbansvarig dessutom lyckas med ditt jobb så vill vi mer än gärna dela våra kunskaper med dig. Efter 10 år i branschen så har vi sett många webbsidor som upplevt både upp och nedgångar. Men i grund och botten är det dessa 3 faktorer som varit helt avgörande...

 

1. Uppdatera

Man kan säga att ju oftare du uppdaterar ju bättre resultat får du. Det resulterar också i bättre page ranking om man har bra sökmotoroptimering.  Många gör misstaget att köpa dyra annonsplatser och glömmer att uppdaterar sidan. Om en annons går till en webbsida som inte uppdateras, så är det nästan som att kasta bort pengarna. På kort sikt (1-3 månader) kan man få en ökad besöksfrekvens, men det kan också få helt motsatt effekt när besökaren ser att sidan inte uppdateras.  OBS! Absolut bäst resultat, utbyte och avkastning på pengarna får du om du köper en uppdateringstjänst av en van webbredaktör som både kan skriva, fota och publicera genom att följa några grundregler.

Följer du hela eller delar av dessa råd har du betydligt större chans att lyckas med din satsning.

2. Artikel

Använd storlek och typsnitt på rätt sätt. Läs mer om artikel formatering för att nå Google top 10 sökresutat här. Genom att sätta dina rubriker rätt så får du bättre resultat. Använd så stor rubrik som möjligt, förslagsvis H1. Rubriken skall också kommunicera med läsaren och ge en indikation om vad man kan vänta sig av innehållet. Efter det lägger du en kort introduktions text som kort beskriver innehållet, därefter lägger du upp huvudtexten. En mycket viktig beståndsdel är bildmaterialet, så se till att ha bra och talande bilder. Du kan med fördel också lägga in filmsnutt som kan vara en fördjupning av artikelinnehållet. Oberoende av hur du kommunicerar och vad du vill nå ut med, så är innehållet/artikeln basen för din webbsida. Allt skall samverkar med en tydlig fokus på det som gör dig unik, för att ge maximal exponering för din webbsida. Det svåraste är kanske att till slut korrekturläsa, vilket jag själv kan ha problem med om man har mycket man vill skriva och snabbt lägga ut innehållet. Men man tjänar på att korrläsa och använda ett avstavningsprogram ...;-)

Innehåll som motsvara förväntningarna när man läser titel och introduktion, har också betydligt större chans att behålla besökaren på sidan. Sökmotorerna som indexerar din sida tar också hänsyn till detta och indexerar din sida efter innehåll och relevans.

3. Nätverk

Nyttja det fysiska och virtuella nätverk du har med olika bloggar och sociala nätverk. Exempelvis så finns Facebook, Twitter och Linkedin m.fl. Du kan säker hitta fler nätverk som du har nytta av som fotosidan.se, stayfriends.se eller liknande. Nätverk som är knutna till intressen och föreningsverksamhet är också bra att ha. Läs mer om hur du kan kombinera sociala nätverk som Twitter och Facebook med Joomla. Testa dina idéer och kör så det ryker.

Ta till dom knep du har och var uthållig i din satsning.

Slutligen så kan du också fördjupa dig lite mer i  Page Ranking och Sökmotoroptimering här på denna webbsida, där vi öser gratis tips över dig och alla ni som vill veta mer. Du kan också läsa om olika publiceringssystem för internet och om hur du skall undvika fallgropar och svårigheten med att välja ett passande CMS verktyg. Läs också om Joomla ett av världens mest använda publiceringssystem.

Ha en fortsatt bra dag
Redaktionen