Fel
 • Fel vid laddning av flödesdata.
Hem Joomla Page ranking och sökmotoroptimering

Page Ranking och sökmotoroptimering

Skrivet av administrator   

Är du en stjärna som lyser i "Cyberrymden" ?

En stjärna i cyberrymden"Page Ranking" och SEO (search engine optimization eller sökmotoroptimering som det heter på svenska) Att synas och sticka ut bland miljontals webbsidor ute på internet är inte enkelt. Du kan ha en superidé och en kanonfin webbsida med den senaste tekniken och bästa presentationen, men du genererar nästan inga besökare, inga kunder och avslut. Affärerna går inte så bra som dom skulle kunna gå. Joomla fungerar utmärkt att anpassa så du får hög Page ranking i alla sökmotorer. Nedan får du massor av marknadsföringsstips helt gratis... Lycka till!

Vad är det som avgör om du skall bli en stjärna som lyser starkt?
Vad kan du göra för att hamna i toppen?
Kan man hamna bland topp tio i alla stora sökmotorer?

"Page Ranking" och "SEO" är inte det lättaste att förstå när man inte vet vilka faktorer som spelar in. Det finns flera sätt att ranka en webbplats för dom stora sökmotorerna Google, Yahoo och Bing m.fl. Alla har olika sätt att mäta och räkna ut vilken placering din webbsida får. Alla sökmotorer har olika algoritmer för att räkna ut detta, det kan faktiskt vara upp till 100 olika metoder att mäta, väga och värdera en webbsida, dessa algoritmer förändras så att man inte skall kunna "fuska" med en ranking av sin webbplats/webbsida. Ett exempel på fusk som innebär att du istället för att hamna högt, istället inte räknas alls är om du upprepar ett namn onaturligt många gånger. Denna typ av fusk kan få konsekvensen att du helt enkelt inte rankas alls. Detta är bara en av många fel man kan göra. Men hur skall man göra då... Jag har några heta tips för dig som vill komma högt i sökmotorerna, jag utgår från att du redan har en idé och en handlingsplan samt en enkel hemsida. Har du inte det, kontakta oss så hjälper vi dig.
 • Skriv naturlig och försök inte att upprepa dig, beskriv din verksamhet och vad du håller på med på ett enkelt och lättförståligt sätt. Som du vet så har du under 5 sekunder att fånga besökarens uppmärksamhet. Sedan är det för sent.
 • Se till att du så ofta som möjligt uppdaterar din sida, de är väl dokumenterat att uppdatering i särklass spelar viktigast roll i hur många besök du kommer att få. Du bör uppdatera din sida minst 1 gång i veckan med helst flera gånger.
 • Hur en artikel är utformad spelar stor roll om du skall hamna högt i Google topp 10 sökresultat
  • Som tillägg till detta kan man också säga att uppdateringsfrekvensen minskar i betydelse ju mer information du har på din webbsida. Om man uppnår en kritisk massa av information, då har man i sig en ganska god förutsättning att generera trafik, trots mindre uppdatering. Men inget kan dock helt ersätta den uppdatering man kontinuerligt bör gör på sin hemsida. Har du en sida med tidlös, unik, viktig och användbar information av statisk karaktär, då kan man ändå hamna högt i sökmotorerna. Men avgörande är givetvis vad du har för typ av sida, är det en shop, en turistsida eller företagssida en webbtidning eller blogg. Självklart betyder även detta en del eftersom det skapar förväntningar av olika slag från den som söker information och besöker din sida.
 • Var gärna personlig och visa kunderna och besökarna vem du är och vem dom gör affärer med eller vem som producerar innehållet på webbsidan.
 • Registrering på sökmotorer är viktigt men inte enbart detta, det bör ske tillsammans med andra insatser.
  • Registrering på sökmotorer kan man göra på flera sätt, det finns program för detta som man installerar på sin dator, därefter skickar man ut den information man vill till ett antal förvalda sökmotorer.
  • Det finns också ett antal webbplatser som också erbjuder gratis sökmotorregistrering.
  • Man kan också via Googles Adword med en liten budget både generera fler träffar till sin hemsida och genom det tjäna mer pengar på genomförda affärer. Denna typ av tjänster erbjuder även andra som bl.a Yahoo.
  • Google AdSense är en tjänst som matchar annonser mot innehållet på din webbplats. Det är ett sätt att tjäna pengar så fort en besökare klickar på dessa annonser.
 • RSS Feed = En form av nyheter som många tidningar och internet portaler erbjuder. Det är en form av nyhetsprenumeration som till stora delar är helt gratis. Fördelen med detta är att du kan prenumerera och visa dom senaste nyhetsrubrikerna direkt på din hemsida. Du kan själv erbjuda andra senaste nytt från din webbsida.
  • Lapland Online AB använder sig av denna prenumeration.  Ni kan också ta del av vår egen RSS feeds till vänster på sidan under rubriken RSS feed.
  • Man kan även skapa egna RSS feeds där man på sin egen webbportal skapar nyheter inom specifika ämnesområden och på så vis tillåter besökaren att prenumerera på det som just intresserar dom.
 • Bloggar och Twitter. Genom bloggar och microbloggar som twitter kan du genom RSS feed ge andra portaler tillgång till dina uppdateringar, på så vis kan flera andra bloggportaler feeda ut din information helt automatiskt. Mycket smart användningsområde av RSS.
 • Nätverk har tillsammans med uppdatering av webbsidan enskilt störst betydelse  för en lyckad etablering och en ökad kundgenomströmning. Här nedan kan du läsa om hur viktigt det är för dina möjligheter att lyckas.
  • Företag som inte deltar i något nätverk alls har 25% chans att lyckas.
  • Företag som endast deltar i lokalt nätverk har 71% chans att lyckas.
  • Företag som endast deltar i regionalt/nationellt nätverk har 68% chans att lyckas.
  • Företag som deltar i både lokalt, regionalt/nationellt nätverk har 94% chans att lyckas.
Som ett komplement till dom egna insatser kan man alltså arbeta sig in i andra fungerande nätverk som man vet har bra träffstatestik. Vi har själva testat detta med page ranking på flera webbsidor för att se om det är möjligt att hamna på top 10 på Google med hjälp av tipsen på denna sida. Med följande ord har vi själva lyckats nå väldigt högt i på sökträffarna som visas i google.
Till slut ett sista tips. Stirra er inte blind på page ranking, betydelsen av hög hög ranking behöver inte per automatik betyda många besök och/eller tvärt om. Jag administrerar flera portaler som har bra page ranking med inte så värst många besökar (ett ex. exempelportal 1 har page ranking på 6 i google men har inte fler an ca1-300 unika besökare om dagen. Exempelportal 2 har låg page ranking på 3 men har 6-800 unika besökare om dagen).  Allt hänger ihop med antalet besök, antalet platser som länkar till din portal, hur unik din information är, hur ofta du uppdaterar o.s.v. Men ett tips som garanterat ger resultat, det är att uppdatera med unik information och var uthållig.

advert_marknadsforing Marknadsföringspaket för dig som vill positionera dig på internet synliggöra dina varor och tjänster. Idag är internet ett måste om man vill få fler och större kunder. Vi erbjuder nu ett specialpaket där vi fokuserar på att ge er fler och större kunder genom att nyttja Google AdWords och AdSense. Vi ger er också senaste statistiken via Google analytics. Vill du inte göra detta själv så har vi bra paket för dig. Läs mer här >>>

 

 

Avslutningsvis kan man säga att man bör uppdatera ofta och gå med i ett nätverk, det kan vara värt några hundra kronor per år. Ha tålamod, tro på det du gör och gå med i ett nätverk.

mvh
Lapland Online
Redaktionen

 

Utbildningar i Joomla

Se våra erbjudande

Olika fotouppdrag

Vi erbjuder olika typer av fotouppdrag, alltid med en professionell fotograf

Kolla in vårt erbjudande!

Professionell Joomla administratör